Wie we zijn

Wij zijn Marie en Claartje en in 2013 richtten we Lala Salama op, Swahili voor ‘veilig slapen'. Wat startte met één project voor een kindertehuis in het zuiden van Kenia, is uitgegroeid tot een volwaardige stichting die met educatie het verschil probeert te maken. We beschrijven onze werkwijze als positief, ambitieus en onderscheidend.

Ontmoet team Lala Lalama

Team Lala Salama is gegroeid en daar zijn we trots op. Ieder heeft zijn eigen kennis en drive, vanuit Nederland maar vooral ter plekke in Kenia. Samen werken we aan de missie van Lala Salama

Claartje de Rooij

Werkzaam als pedagoog heeft lieve – o zo lieve – Claartje een oog voor het welzijn van kinderen. Als mede-oprichtster van Lala Salama vervult zij de broodnodige rol van netwerker en haalt dus alle sponsoren binnen. Want Claartje, niemand vindt haar niét leuk. Prettig zorgzaam en met een kloppend hart voor de zaak, is Claartje een stralende Lala Salama voorzitter.

LinkedIn
Founder & voorzitter
Claartje de Rooij
Founder & Penningmeester
Marie-Claire Breuning
Marie-Claire Bruining

Haar vrolijke lach heeft een uitermate aanstekelijk effect, en hetzelfde geldt voor haar ijzersterke wilskracht en doorzettingsvermogen. Lala Salama mede-oprichtster Marie is dan ook een kei in het samenwerken met de locals: die maakt ze minstens even enthousiast voor de Lala Salama projecten. Niet alleen daarom werkt dat lekker samen, trouwens: Marie spreekt zowaar Swahili, de nationale taal van Kenia. Wel zo lekker communiceren, dus!

LinkedIn
Project manager
Samantha Shacklethon
Samantha Shacklethon

De Amerikaanse Samantha is missionaris van beroep en heeft gekozen haar powervrouw-krachten in te zetten voor Lala Salama. Ze heeft reeds verschillende projecten opgezet, en met succes! De gedreven Samantha werkt vanuit Kenia en is dus onze andere lokale partner.

LinkedIn
Project manager Kenia
Obed Katia
Obed Katia

Geboren en getogen in Oloitokitok, Kenia, heeft Obed zich tien jaar lang ingezet voor het tehuis Teule. Obed weet dus als geen ander wat het tehuis nodig heeft om meer kansen voor meer kinderen te kunnen bieden. Sinds kort werkt Obed voor zichzelf, maar blijft een vlammende passie behouden voor het welzijn van kinderen. Zijn enthousiasme kent geen limiet, en dat is fijn, want Obed is onze lokale partner in Kenia!

LinkedIn
Zakelijk adviseur & secretaris
Maurice Schreiner
Maurice Schreiner

Wie zet je naast twee bruisende meiden neer? Juist: een Maurice. Sinds 2014 Maurice joined the team en is daarmee officieel bestuurslid. Al een aantal keer ging hij mee naar Kenia om de handen uit de mouwen te steken. Dat werkt aanstekelijk, want met zijn communicatieve vaardigheid weet Maurice als geen ander de lokale jongeren aan te steken om hetzelfde te doen.

LinkedIn

Onze partners

Onze partners helpen ons onze doelen te versnellen. Of het nu gaat om praktische zaken als zonne-energie, of het communiceren van onze missie.

Ons verhaal

In 2009 werden we uitgenodigd om het kindertehuis Teule in Oloitokitok te bezoeken, een klein stadje in Kenia aan de voet van de Kilimanjaro en grenzend aan Tanzania. In samenwerking met het tehuis ontwikkelden wij projecten gericht op zelfredzaamheid en een veilige leefomgeving.

In 2013 werd de stichting officieel opgericht en na tien jaar werd het tijd voor een volgende stap: samenwerkingen met een groter bereik in de regio. In de regio is er voedselonzekerheid door droogte en armoede. Voeding geeft energie en kracht wat nodig is om dagelijks te kunnen functioneren. Voeding is de sleutel en daarom werken wij met papprogramma’s naar duurzame voedselprojecten toe.

We zijn trots op wat we al allemaal bereikt hebben in samenwerking met scholen en gemeenschappen. Wij geloven dat we met onze partners, werknemers, vrijwilligers en donateurs nog meer samenwerkingen aan kunnen gaan.

Help je mee?

Steun stichting Lala Salama met een eenmalige of periodieke bijdrage

image
Doneer