Tijdlijn

Tussen 2009 tot 2019 werkten wij samen met kindertehuis Teule en in die tien jaar tijd hebben we mooie projecten opgezet om de zelfredzaamheid te bevorderen. Nu is onze focus vol gericht op onderwijs. Hier vind je een mooi overzicht van onze projecten tot nu toe!

2021-heden

Onderwijs

En nu ligt onze grootste focus op onderwijs, een fundamenteel kinderrecht. Lala Salama werkt met scholen samen om ervoor te zorgen dat kinderen blijvend naar school gaan. Dit doen wij door middel van voedselprogramma’s. Door voedselonzekerheid te verminderen wordt de kans vergroot dat kinderen niet hoeven te werken en naar school gaan. We bundelen daarom onze krachten met zo veel mogelijk donateurs om zo veel mogelijk scholen te voorzien van voedselprogramma’s. Help jij mee?

2021-2022

Microkredieten

De Covid-19 voedselpakketten waar we 16 gezinnen mee hebben geholpen, hebben ertoe geleid dat 8 gezinnen zelfredzamer zijn geworden en nu dus geen behoefte meer hebben aan voedselhulp. De andere 8 gezinnen gaven aan behoefte te hebben aan een eigen inkomen, en kwamen met het idee om een eigen business op te zetten. Lala Salama heeft een micro-krediet aangeboden om dit op te kunnen zetten, en hiervan is de helft succesvol geweest en nu zelfvoorzienend. Een prachtig resultaat! Bij de gezinnen waar de onderneming niet is geslaagd denken we samen mee hoe we toch naar succes toe kunnen werken.

2020 - 2021

Voedselpakketten

Door de Covid-19 pandemie zijn veel gezinnen in Zuid-Kenia hun inkomen kwijtgeraakt waardoor armoede is gestegen. In samenwerking met een kerk in Oloitokitok heeft Lala Salama 16 families ondersteunt in hun basisbehoeften, voor zeker 8 maanden lang.

2019

Ramenproject

Je zou het niet zo snel denken, maar zelfs in Kenia wordt het koud in de winter! Om ervoor te zorgen dat de kinderen het ’s nachts niet meer zo koud hadden, hebben we overal in het tehuis nieuwe ramen geplaatst. Absoluut geen overbodige luxe!

2017 - 2019

Koeienboerderij

Onze 8 koeien in de gloednieuwe stal zorgen ervoor dat de kinderen van Teule iedere dag een kopje thee met melk kunnen drinken, en dat is goed voor de gezondheid. Bovendien genereert de melkverkoop een duurzame bron van inkomsten voor het tehuis. Ieder jaar schaffen een nieuwe koe en kalf aan uit nieuwe donaties.

2016

Zonnepanelen

Zo, dit was een groot maar ook zó belangrijk project! De stroom viel vaak uit in het dorp, en dat is niet alleen oncomfortabel maar ook erg onveilig. Door de zonnepanelen is er áltijd duurzame stroom, de zon schijnt immers elke dag in Oloitokitok! En het bespaart het tehuis natuurlijk geld aan energie.

2015

Speelruimte

Work hard, play hard. De speelruimte van Teule zorgt voor de nodige ontspanning, want elk kind verdient het om te spelen en zijn of haar fantasie te ontwikkelen. Wij zien dit als het startpunt voor grote dromen!

2014

Studyroom

De warme en gezellige studieruimte van Teule maakt studeren een stuk fijner. Kom maar op met dat huiswerk!

2013

Babydorm

Waar de kleine kinderen eerst bij de ouderen in bed sliepen, hebben ze nu een eigen gebouw met 16 slaapplekken, waar de kleintjes de speciale zorg ontvangen die ze verdienen!

2012

Watertank

Water, wat moesten we toch zonder? Dankzij deze watertank heeft het hele tehuis schoon drinkwater. Bovendien wordt ook een deel ervan verkocht aan de community, zodat het tehuis een duurzaam inkomen genereert.

2010

Bibliotheek

Samen met de kinderen van tehuis Teule, hebben we een heuse bibliotheek gerealiseerd. Zo’n plek om heerlijk te verzinken in één van de honderden nieuwe educatieve boeken. Fijn én leerzaam!

2009

Drip irrigatiesysteem

Om het tehuis zelfvoorzienend te maken in voedsel, hebben we met z’n allen én in samenwerking met de Universiteit van Nairobi een drip irrigation systeem geïnstalleerd. Uit de moestuin komen kroppen sla, ui en tomaat tevoorschijn. Lekker

Laat meer zien

Lees meer over

Onze projecten

Lees meer over

Onze werkwijze

Help je mee?

Steun stichting Lala Salama met een eenmalige of periodieke bijdrage

image
Doneer