Onze werkwijze

Lala Salama heeft niet als doel kinderen te garanderen van een stabiele toekomst, daar zijn wij als kleine organisatie ook niet toe in staat. Maar wij proberen wel te bewerkstelligen dat kinderen een eerlijke kans krijgen op een betere toekomst door educatie.

In samenwerking met scholen, ouders, verzorgers en de bredere gemeenschappen, zet Lala Salama voedselprogramma’s op om voedselonzekerheid tegen te gaan. Papprogramma’s zijn de eerste stap om voedselonzekerheid tegen te gaan, met als doel over te gaan in duurzame landbouwprojecten om de zelfredzaamheid van scholen te bevorderen. Door voeding aan te bieden motiveren we kinderen om naar school te komen en bevorderen we de continuïteit van onderwijs. Goede voeding draagt bij aan een betere lichamelijke ontwikkeling, waardoor concentratie stijgt en schoolresultaten beter worden.

Lees meerLees minder

Onze missie

Lala Salama wil kinderen in Zuid-Kenia een betere toekomst bieden. We geloven dat onderwijs de sleutel is om grote dromen te ontwikkelen én waar te maken. Samen met lokale scholen en gemeenschappen richten we ons daarom op duurzame projecten die zorgen voor toegang tot en continuïteit van onderwijs.

Doelen waar wij voor strijden

Geen armoede

Lala Salama gelooft dat educatie dé manier is om de vicieuze armoedecirkel te doorbreken. Door het ondersteunen van het bestaande onderwijs met onze papprogramma’s en andere initiatieven, blijven kinderen naar school komen en leren ze groter te dromen.

Geen honger

Ons allereerste project was een irrigatiesysteem om een kindertehuis zelfvoorzienend te maken met voedsel, en onze huidige papprojecten voeden dagelijks meer dan 1000 kinderen. Voor 2030 willen we duurzame voedselproductie garanderen én veerkrachtige praktijken implementeren die de productie kan verhogen.

Kwaliteitsonderwijs

Onderwijs is een fundamenteel mensenrecht en in Zuid Kenia is pap onze sleutel. Door eten aan te bieden stijgt de aanwezigheid op scholen, en gaat geletterdheid omhoog. We dragen met projecten als een bibliotheek en een play room verder bij aan de ontwikkeling van de kids.

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Lala Salama komt stukken verder door haar partners. Wij werken samen met bedrijven, burgers en organisaties – op mondiaal, regionaal en lokaal niveau. In Nederland bundelen we krachten met verschillende hulporganisaties, zodat we kennis kunnen delen en uitwisselen.

Lees meer over

Onze projecten

Lees meer over

Onze tijdlijn

Help je mee?

Steun stichting Lala Salama met een eenmalige of periodieke bijdrage

image
Doneer